top of page

Symptomfri prostatakræft med Budwig kuren

Updated: Mar 4, 2023


I 2007 fik Peter Køpke konstateret meget alvorlig prostatakræft, som havde spredt sig til hele kroppen med mange store tumorer bl.a. i brystet, nakken, under ribbenet og i lårbenet. Lægerne havde fortalt ham, at de ikke kunne hjælpe ham og tilbød ham at få livsforlængende kemopiller. Peter takkede nej til kemopillerne, da hans far og lillebror begge var døde af det samme og begge havde fået det meget dårligt inden de døde. Peter besluttede sig derfor, bare at leve den sidste del af hans liv uden piller og tog på ferie med hans kone Inga. På ferien faldt de så i snak med en sygeplejerske, som fortalte om en C-vitamin kur i drop der måske kunne hjælpe ham. Kuren ville ikke helbrede Peter for hans prostatakræft, men det kunne muligvis bremse den.

Peter tog så til Århus for at få C-vitaminkuren, og blev der præsenteret for Johanna Budwigs kur også kaldet for Budwig kuren. Johanna Budwig var biokemiker og kom fra Tyskland, og da hendes mand havde forhøjet blodtryk og opfandt hun derfor Budwig kuren. En kur som i følge Johanna Budwig også kan hjælpe kræftpatienter.


Kuren består af de tre M'er: Mad, Motion og Meditation.


Peter blev meget opsat på at prøve kuren, han havde jo intet at tabe, og begyndte derefter at følge kuren helt slavisk uden slinger i valsen. Peter ændrede sin livsstil fuldstændig og allerede efter 4 måneder, begyndte han at se og mærke en forandring. Da kræften var på sit højeste, var hans PSA-tal på 600. For mennesker uden prostatakræft må dette tal ligge imellem 0-4, og for folk med prostatakræft ligger den på omkring 10. Som tiden gik begyndte kuren at hjælpe, og i dag er Peters PSA-tal næsten ikke til at måle og er mindre end 0,1.


"Det er meget vigtigt, at man lever fuldstændig slavisk med kuren resten af livet, hvis man har kræft der har spredt sig til hele kroppen - specielt de første 3 år." Fortæller Peter.


I dag er det 13 år siden Peter fik sin dødsdom, og lever nu fuldstændig symptomfri for prostatakræft. Peter lever en afslappet tilværelse med sin kone Inga i Kolding, og ved at han kommer til at leve et langt liv uden symptomer på kræft, takket være Johanna Budwig og hendes kur.


Peter har været så sød, at dele sin viden ud, så flere mennesker kan blive hjulpet. Han har her givet mig opskriften på Budwig kuren og hvordan hans dagligdag ser ud. Læs mere nedenunder.

 

JOHANNA BUDWIG KUREN I FØLGE PETER KØPKE:


MORGENMAD:

160 g skyr eller hytteost

4 spsk hørfrøolie

2 spsk vand

1 spsk knust hørfrø

En kop grøn the


Skyr, hørfrøolie og vand røres sammen med en ske til en cremet eksistens, uden stående olie. (Brug en stavblender til at mixe med hvis man bruger hytteost i stedet for skyr).

Tilfør friskknust hørfrø i blandingen for at få en mere fyldig konsistens. Man kan knuse hørfrøene i en lille kaffemølle, hvorefter man rører de knuste hørfrø i blandingen med en ske. (Det er vigtigt at man knuser det lige inden man skal spise det).

Tilfør derefter et kvart æble eller lidt ananas og skær i småstykker. (Det skal være frisk ananas og ikke fra dåse, da det

indeholder for meget sukker).


Spis derefter blanding med det samme og drik en kop grøn the til. (Det er vigtigt at blanding ikke kommer til at stå i mere end 20 min.)


FROKOST:

Et par stykker rugbrød med skærerost (lav fedtprocent ca. 25-30%) med lidt rød peber på toppen.

Nogen gange kan man også bruge et par avokadoer i stedet for osten.


"Generelt er det vigtigt at man ikke overspiser, da det er en stor belastning for kroppen. Man skal ikke spise et stort måltid om aftenen, og så bare sætte sig hen for at se fjernsyn. Hvis man skal spise et stort måltid, skal man gøre det midt på dagen." siger Peter Køpke.


AFTENSMAD:

1 dl boghvede (hel)

3 dl vand

5 spsk tomatpure

Varieret grøn salat


Den hele boghvede bliver først skyllet godt og grundigt af i en si, inden den koges. Put boghveden i en gryde og tilfør vand hvorefter det skal koges i 10 min. (I stedet for boghvede kan man også bruge hele økologisk quinua).

Når boghveden har kogt tilføjer man tomatpure ovenpå og blandes godt sammen. (Tomater er godt for patienter med prostatakræft). Derefter laver man en varieret grøn salat og spiser til. Her er det meget vigtigt, at man ikke tilfører frugt, da man som kræftpatient helst skal undgå for meget sukker.


TIP: Man kan også lave grød ud af boghvede, men der skal man bruge knækket boghvede i stedet for hele. Igen er det vigtigt, at boghveden bliver skyllet godt og grundigt inden den bliver kogt.


OM AFTENEN:

Et halvt glas skyr

2 spsk hørfrøolie

En lille smule vand


Skyr, hørfrøolie og vandet røres sammen til en cremet konsistens. Dette kan du spise inden du går i seng.


VAND:

Det er meget vigtigt at drikke rigeligt med vand. Drik derfor ca. 1,5-2 liter om dagen. Hvis det er muligt er det godt at drikke ioniseret vand, altså basisk vand. Hvis dette ikke er muligt er vandet fra vandhanen også godt. (Ikke vand på flaske med mindre det har en høj PH-værdi over 7, og at det står på flasken).


"Generelt er det en god idé at spise en mere basisk kost end en for syreholdig kost, da kræftceller udvikler sig i et for surt miljø og mindskes i et basisk miljø." Fortæller Peter.


FRISKPRESSET GRØNTSAGSJUICE:

Udover vand drikker Peter hver dag et glas friskpresset grøntsagsjuice for at styrke kroppen. Juicen har endda hjulpet Peter på hans gigt.


750 g rødbeder

250 g gulerødder

250 g bladselleri

75 g radisser

1 stor citron


Vask grøntsagerne godt og grundigt. Skræl gulerødder, rødbeder og citron (husk at fjerne kernerne). Kom alle grøntsagerne igennem juicemaskinen. Denne blanding giver ca. 1 liter juice. Drik 1 glas om dagen. Kom resten i en flaske med tæt prop.


FØDEVARER MAN SKAL UNDGÅ: Alt stivelse - pasta, kartofler, ris.

Alt sukker - søde sager, slik, kage

Hvedemel

Æg

Soya

Spis ikke for meget frugt (ca. 1-2 stykker om dagen) - undgå dog vindruer

Kød - specielt oksekød og svinekød

Undgå for meget fisk og skaldyr

Undgå mælkeprodukter - hytteost, skyr og skærerost med en lav fedtprocent er ok

Kaffe

Tobak

Alkohol

NYD GERNE:

Masser af grøntsager

1-2 stk. frugt om dagen

1-2 liter vand hver dag

Stivia

Bær

Spirulina

Nødder - usaltede

Hytteost, skyr, ost med en lav fedtprocent

Mandelmælk, havremælk, rismæk

Hørfrøolie

Hørfrø

Blødgjorte kerner

Hampfrø

Spelt, havre, rug

Kokosolie, kold presset jomfru olivenolieMOTION:

Den type motion der er god at dyrke når man er på Budwig kuren er moderart motion og ikke ekstrem motion. Det kunne fx være at gå eller svømme. (Hvis man har prostatakræft fraråder Johanna Budwig at cykle, da man sidder oven på prostataen). Hver dag går Peter Køpke en gåtur i mindst en time i et jævnt tempo.


"I starten kunne jeg selvfølgelig ikke holde til at gå en lang turen pga. kræften, men lige så stille som kuren begyndte at virke kunne jeg også gå længere og længere. I dag går jeg mindst en time om dagen, i alt slags vejr - også selvom vi er på ferie." fortæller Peter.


MEDITATION:

20 min. meditation 1-2 gange og dagen.


"Når man har kræft, er det yderst vigtigt at meditere hver dag. Meditationen hjælper med at holde styr på de ofte negative tanker, der kan opstå når man er alvorlig syg. Kosten er selvfølgelig vigtig, men det er også vigtig ikke at udsætte kroppen for stress og her er meditationen meget effektiv. Det er vigtigt at man ikke har angst for sin sygdom, og det kan meditationen altså hjælpe med." fortæller Peter.


TIP: Hvis du ikke ved hvordan du skal meditere, kan du lytte til mange gratis guidede meditationer på YouTube.PODCAST MED PETER:

For at høre Peter fortælle om sit liv og sine erfaringer om Budwig kuren, kan du lytte til episode nummer 5 i min podcast Changing Seas. Du kan finde lydfilen ved at klikke her:


TV-UDSENDELSE MED PETER:

Hvis du er mere interesseret i at se mere til Peter, kan du også se TV-udsendelsen der blev lavet af TVSyd i 2013. Du kan finde videoen ved at klikke her:

Hvis du synes alt dette lyder spændende, og godt kunne tænke dig at vide mere har Peter fortalt, at du altid er velkommen til at kontakte ham.


KONTAKTOPLYSNINGER: Peter Køpke

20137121

Peter er også kontaktperson for Kræftforeningen Tidslerne

 

Til slut er det dog vigtigt at understrege, at jeg personligt ikke ved noget som helst om kræft eller Budwig kuren, men virker blot som formidler af den information Peter Køpke har givet til mig. Det har hjulpet for Peter og mange andre mennesker, og måske den også kan hjælpe for dig og dine kære.


Comments


bottom of page